Vært for TEDxCopenhagen 2013 på Bremen

I torsdags, d. 26. september, var jeg vært for TEDx Copenhagen 2013 på Bremen teater.

For et par uger eller tre siden startede dialogen om rollen mellem mig og TEDx’erne og da de havde besluttet sig for at vælge mig – og da jeg havde slugt min ærefrygt for arrangementets ophav – så virkede det som en naturlig ting at sige ja. Indrømmet, efter at jeg havde spurgt en 3-4 af mine bedste venner og de alle skreg “DET SKAL DU.” Gode råd skal man jo lytte til, ing.

At iscenesætte de mega-seje talere i den helt rigtige fortælle-mæssige ramme virkede nærmest som en drømmeopgave for mig. Jeg fik lov til at møve mig ind på en workshop med talerne og deltage ved generalprøven og her fik jeg lejlighed til at få en snak med talerne om deres historier, budskaber og lidenskaber.

Det er en ret stor fordel at være intern/ekstern på den måde, for man får både et godt billede af hvad talerne har brug for, så de føler sig mest mulig tilpas på scenen og med den historie de skal fortælle – og samtidig har jeg jo med 100 års erfaring som presentateuse også et ret intenst kendskab til, hvad et publikum har brug for som anslag til noget indhold.

Det gælder om at hæft de rigtige oplysninger på, uden at spoile, og samtidig perspektivere en tales relevans i forhold til den store kontekst. Altså – hvorfor skal jeg høre det her og hvad skal jeg glæde mig til? Alt i alt en ti dages tid med ret hårdt, men også meget spændende arbejde. Hårdt fordi det skulle ligge rundt om de andre ting jeg laver; sjovt af indlysende årsager.

Dagen før Dagen havde jeg selvfølgelig vildt travlt. Jeg skulle have skrevet de sidste oplæg, jeg skulle lave en omgang Techsistens med Patrick Damsted og så gik der ellers Jørgen Clevin i den, for jeg skulle lave cue-cards – så jeg stod ved mit spisebord med en masse karton, udprintninger af mine introduktioner og mellemlæg og brugte ganske enkelt en hel limstift. På et tidspunkt lignede min stue et formningslokale hvor en 5. klasse lige havde hærget. Så er der jo noget med tøj og sådan noget, som jeg virkelig ikke er en ørn til og selvom man aldrig bliver nogen Helena Christensen, så skal man jo alligevel sætte sig ind i, hvordan ens kjole vil virke på scenen; hvordan håret skal sidde, så man ikke står og piller for meget ved det og om man har nogle sko, som  man kan holde ud at have på en hel dag på stikkerne. Klokken alt for sent fik jeg mig en dram og så gik jeg på puden og glædede mig til dagen efter.

Selve dagen var en fantastisk dag, hvor jeg var omgivet af så dygtige mennesker, at det blev en fest at løse opgaven. Programmet var fedt, backstage-folket var vildt dygtige så jeg kunne føle mig tryg når jeg gik på scenen og talerne leverede varen. Lyd-fyren Mikkel arbejdede under min kjole med teknik og tape, og ja, til sidst var det ikke nødvendigt for ham at spørge: På et tidspunkt stod jeg og justerede mine cue-cards og så kom han bare over og hev op i kjolen og koblede microporter til og tapede mig i nakken under håret, mens jeg bare skrev videre… LOL. Der er ikke tid til at være sart når man kører show! Mine fødder var pænt ømme til sidst og den kolde øl, som produktionsleder Elisa knappede op til mig, da vi var færdige, var en af de bedste øl jeg nogensinde har fået.

Min udsigt det meste af dagen torsdag d. 26. sep. 2013 - billedet er taget af Mikkel Legarth
Min udsigt det meste af dagen torsdag d. 26. sep. 2013 – billedet er taget af Mikkel Legarth fra The Modisa Wildlife Project

TEDx-folket har knoklet for arrangementet og derfor var jeg lettet og glad over, at de var tilfredse med min præstation, og jeg er selvfølgelig kiste-stjerne-glad for søde tilkendegivelser der kom fra publikum og på twitter, og også glad for, at dem som måske ikke syntes at jeg var så god, har været søde nok til ikke at @mention’e mig 😉 Det er jo en mildt sagt sårbar rolle, når man står der i sine nylonstrømper og sveder som en gnu i forsøget på at underholde og informere en hel sal-fuld af mennesker og en masse, der ser med via webcast. Så jeg er vildt taknemmelig over, hvor venlige folk har været.

Mit hjerte bristede af stolthed over talerne. Jeg havde set de fleste taler to gange før, og det stod klart for mig, at de alle talte med hjertet helt uden på tøjet – der var virkelig noget på spil. Men på selve TEDx-dagen sad alle deres præstationer bare lige i skabet. Publikum var meget gavmilde med deres looooove og det var fedt at se hvordan talernes fik deres grin, indlevelse og klapsalver fra salen. Fantastisk.

En helt unik kompliment jeg har fået, har været at en af talerne efterfølgende har henvendt sig, for at bede om at få introduktionen, som jeg havde skrevet om vedkommende; for at have den og kunne dele den med de nærmeste, som ikke kunne være til stede i salen i torsdags. Kæft, det gør mig bare SÅ glad og stolt.

Alt i alt en fremragende oplevelse, som jeg føler mig extremt heldig over at have haft!

Her er jeg på scenen for at introducere Stine Skytte Østergaard og Resecond kjole-bytte-bixen - billedet er taget af Hanne Klintøe
Her er jeg på scenen for at introducere Stine Skytte Østergaard og Resecond kjole-bytte-bixen – billedet er taget af Hanne Klintøe