Undervisning i community management for Artlab

I går havde jeg den store fornøjelse at undervise i community management for Artlab, på musikernes efteruddannelse, som en del af forløbet om “Digital Kommunikation”. Det var den gode Torben Eik, der havde hevet mig ind, som en ud af fire gæsteundervisere.

Eleverne var meget forskellige, der var både rytmiske og klassiske og de udfordringer de står overfor er ret specielle; for dels skal de synliggøre sig over for omverdenen generelt, og dels skal de også synliggøre sig over for andre musikere, med henblik på at blive hyret til koncerter, indspilninger osv.

Jeg snakkede fanden et øre af i godt to timer (!) og vinklen var ikke de enkelte sociale medier, men mere hvordan kan have community management som mindset uanset hvilket medie, og hvordan man kan dele sin viden med og i et fællesskab. Bagefter havde vi en ret interessant snak om, hvem musikerne selv syntes var fede at følge på sociale medier og især hvorfor.

Jeg kan ret godt lide at undervise, for det giver helt nyt indblik i de udfordringer, som folk sidder med, og man lærer selvfølgelig selv en masse af at høre, hvad folk tænker om at arbejde med digital kommunikation. I går talte vi rigtig meget om at undgå at komme til at virke som en, der “bare vil have klik”. Der var en ret stor “klik”-fatigue at spore hos kursisterne, der for alt i verden ikke ønskede at fremstå som nogen, der “bare” vil stoppe sig selv og deres produkt ned i halsen på andre mennesker.

Held og lykke med det, kære mennesker, hvor var I skønne at være sammen med!