Ugen der gak iført mange kasketter

Jeg bliver ret tit spurgt om det ikke er lidt mærkeligt at være freelancer, fordi man må stykke et arbejdsliv sammen ud af mange forskellige opgaver. Svaret er: Jo engang imellem, men når det kører godt er det det mest givende og varierede arbejdsliv jeg overhovedet kan forestille mig. Denne forgangne uge har fx budt på:

Mandag: Videoredigering af programoversigter til mm. til DR1 (Avid), tekstforfatning til speaks i fjernsynet, planlægning af tirsdag aften med redaktør osv.

Tirsdag: Kl. 9-14: Møde med X Factor-holdet, hvor jeg er så heldig at være ansvarlig for sociale medier på den kommende sæson (ligesom sidste). Jeg holdt et lille oplæg om hvordan det kommer til at forløbe og fik mødt alle dem, der skal arbejdes sammen med i denne omgang – uh jeg glæder mig. Det er meget-meget dygtige folk, både fra DR, men også fra produktionsselskabet Blu og fra Have Kommunikation, der står for pressehåndtering.

Eftermiddag og aften: Live-speak i tv på DR1 til kl. 23, det var en træt Susanna, der kravlede i seng ved midnatstid.

Onsdag: Arbejde hjemme, skrive, samle tankerne, samle bilag *yrgh*, rydde op i dropboxen, sende og besvare mails. Og gudhjælpemig om jeg ikke også fik lavet en struktureret liste over julegave-indkøb. Utroligt moden og voksen dag.

Torsdag: Møder. Først X Factor-relateret, så DR1-relateret. Sidstnævnte bød blandt andet på en præsentation af Danmark Indsamling-kampagnen v. Sune Bang fra Kommunikationsbureauet København. En yderst sympatisk og dygtig mand, der bare brænder for at få samlet de penge ind til Afrika. Folk ville tabe næse og mund hvis de anede hvor meget arbejde der ligger i alene tanke-arbejdet bag denne indsamling.

Fredag: Formiddag – indtaling af dokumentar om hjerneskader. Den skal sendes på DR1 d. 3. januar og derfor hastede det lidt. Det kan virke relateret til live-speak-jobbet, men det er det nu overhovedet ikke. Jobbet som dokumentar-indtaler var noget jeg blev “opdaget” til ude i byen. Eftermiddag: Gæst i radioprogrammet “Iben & Mødregruppen” på Radio24syv, i kraft af min rolle som fast panel-roterende gruppe-medlem. Denne gang handlede det nu ikke om noget fagligt, men derimod om julefrokoster. I dagens anledning havde jeg taget mine blinkende elsdyrhorn på og Iben var behørigt imponeret. Desuden mødte jeg de øvrige deltagere, Louise Scheele Elling og Katrine Absalon Kappel, for første gang, meeeen som de tit er med de mennesker som Iben sætter sammen, så føles det hurtigt som om man har kendt hinanden i 100 år. Louise, den frækkert, havde taget snaps med i studiet (en lillebitte een) og vi fik en god snak om julefrokost-traditionens styrker og svagheder.

En supergod uge, hvor jeg nærmest blev væltet omkuld af, hvor heldig jeg er. Okay, heldig og heldig, jeg har selvfølgelig brugt hele mit voksne liv på at bygge det op, men stadigvæk: Tænk at det kan lykkes at have så alsidig og spændende en arbejdsuge. Juhu! Næste uge byder på mere af samme skuffe(r) og en tur i Elektronista for at svælge i jule-gadgets, apps og andet tech-hejs. Jeg glæder mig enormt til at fortælle om min nye magiske gadget. Fortsættelse følger.