Jule-elektronik

I starten af december havde jeg en irriterende oplevelse: Jeg skulle finde hen til en bestemt adresse og var gående, vejledt af google maps på min iPhone 4S. I løbet af nul komma fem gik den fra 33% strøm til 0 og jeg var på herrens mark. Jeg kunne ikke finde vej, jeg kunne ikke ringe og sige at jeg blev forsinket, der var meget i vejen. Yderligere havde jeg netop opdaget hvor sårbar man er, når man køber mobilbilletter til offentlig transport via en telefon, der kan løbe tør for strøm. Hvordan viser man så billetten?

Jeg købte straks ind og har nu altid min ANKER Astro Mini – et eksternt batteri til smartphones – på mig. Den koster omtrent 150 kroner, er på størrelse med en rulle vingummi (dog noget tungere) og kommer med adaptorer i alle afskygninger, så HTC- og samsung-brugere også lige kan låne osv osv. Under gudstjenesten juleaften lå min iPhone lige så musestille i tasken og blev ladet op fra 18% til 95% på de tre kvarter der var til rådighed. Herligt.

I den lidt mere hjælpeløst elektronik-forelskede afdeling har jeg købt en tryllestav. Jo. Det er en Magic Wand Remote – en fjernbetjening til fjernsynet, eller andre sager, der kan styres med infrarød. Den ligner en rigtig tryllestav (… hvordan end sådan en måtte se ud..) og den kommer i en fin sort æske, hvor den ligger på et leje af rødt stof og spiller mystisk.

Der er bevægelses-teknologi i den. Og første gang man tænder den, skal brugeren lære de 13 indprogrammerede bevægelser, som tryllestaven kan forstå. Fx en cirkel imod uret, et flik til højre, osv. Når man har lært stavens bevægelser, er det tryllestavens tur til at lære, hvilken kommando den skal udføre ved hver bevægelse. Her tager man fx fjernbetjeningen til fjernsynet og trykker på “volumen ned” til tryllestavens “mod uret”. Herefter skulle man så kunne skrue ned for lyden på fjernsynet ved at sidde i sofaen og svinge tryllestaven imod uret. Jeg har desværre ikke haft tid til at rode med den endnu, men jeg glæder mig usigeligt til at tænde fjernsynet med et “big swoosh”!

I skrivende stund gumler jeg ris a la mande, imens jeg befamler min nye iPad Mini. Den har selvfølgelig ikke retina-skærm, men til gengæld får man ikke hjernerystelse når man taber den ned i hovedet på sig selv ved læsning liggende på ryggen. Quizbattle-serverne er nede igen, så mens jeg venter, installeres der nogle smart-DNS- og VPN-løsninger. Glædelig jul!

Åhr, i øvrigt kan man høre mig fortælle om Magic Wand Remote i Elektronista fra d. 22. december 2012 på radio24syv HER. I samme udsendelse taler jeg i øvrigt med julemanden.