Og der modereres hos Tivoli og Hækkerup

Tivolis nye husregler

En uge efter mit sidste blog-indlæg (sikkert et tilfælde 😉 ) udkom Tivoli med “husregler” på deres Facebookside. Tivolis side havde længe været besat af dyrevenner, der var vrede over, at Tivoli havde ladet sig sponsorere af Copenhagen Fur, idet dyrevennerne mener, at pelsindustrien ikke overholder dyrevelfærdsregler, eller at disse regler er for lempelige. Dernæst havde Tivoli det yderligere uheld, at en ammende mor blev bortvist fra en af Tivolis restauranter (der er private lejere) og herefter blev Tivolis Facebookside så også oversvømmet af forargede danskere, der mente, at det var skandaløst at man bortviser folk på grund af amning.

Nu var Tivoli hverken rar mod dyr eller børn. Og vreden på Facebooksiden var helt utøjlet; dels angreb man Tivoli med “Føj!” og “Skam jer!” og det, der er meget, meget værre; dels angreb brugere af divergerende holdninger hinanden på Tivolis Facebookside. Tivoli’s hårdtprøvede facebook-team svarede vagt tilbage med “læs hvorfor vi har valgt sponsoratet her” og lignende.

Men så: Husregler! De ser sådan ud –

Det blive spændende at følge hvordan det går Tivoli med håndhævelsen. Jeg har set en del positive reaktioner fra “almindelige” gæster, der var meget trætte af al den dårlige stemning på Facebooksiden; men jeg har også set dem bakse lidt med at komme til at slå ned på kritikere, og glemme at slå ned på disses kritikere; fx vil nogle dyrevenner  holde en fredelig demonstration ved Tivoli; og (overivrige) støtter af Tivoli har så opfordret til at skubbe og mase deltagere i demonstrationen.

Det er en uhyre vanskelig balance at finde, når man først går i gang. Men godt kæmpet, Tivoli.

Minister-moderation

Karen Hækkerup var i morges også ude med moderatoren i en tråd på hendes Facebook-profil (ikke side), der var startet med, at ministeren nævnte sagen omkring en overvejende muslimsk beboerforening i Kokkedal, der har fravalgt juletræ til beboerforeningen i år. Dette har så medført så store kontroverser, at TV2-journalister har fået udøvet hærværk på deres sendevogn. Hækkerup skriver, at brug af vold er udemokratisk og at hun tager afstand fra den slags. Læs selv tråden her.

Straks fyldes tråden (selvfølgelig) af folk, der er forargede over fravalget af juletræ i beboerforeningen. Tonen bliver barsk; og så skriver ministeren:

Og det gør hun så. Og så uddyber hun over for en herre, der modsætter sig hendes valg:

Det kan nok hurtigt blive for meget arbejde, hvis politikerne selv skal sidde og moderere deres facebook-profiler og -sider og jeg kan forstå på Benjamin Rud Elberth, at deres medarbejdere ikke må deltage i arbejdet. Følger udviklingen med stor interesse.