Anbefalinger af apps til P4

Jeg har været så heldig at blive spurgt, om jeg vil anbefale apps til P4’s lyttere, fem gange lørdag formiddag i programmet “Fri Leg”. Jeg anser bestemt ikke mig selv for at være den store app-ekspert, men i kraft af, at jeg konstant har snuden i sporet på “ny tech” generelt, så viser det sig faktisk, at jeg er storforbruger af apps – så det er på den baggrund, at jeg tog imod invitationen.

I tilfælde af, at du har hørt radioprogrammet og der var noget, som du ikke lige fangede, men gerne ville have fat i – eller hvis du slet ikke har hørt noget, men bare gerne vil have et par app-anbefalinger –  så er her en liste over de ting, som jeg har anbefalet.

Jeg har valgt at anbefale tre apps hver lørdag: En til produktivitet, en til fornuftig fritid og en til gak og løjer.

8. august (4 minutters radioindslag – HER)

Produktivitet: Turboscan (der findes også Genius Scan, 55 kr, Camscanner)

Digitale versioner af dokumenter. Appen er supernem at bruge og når du tager et billede af et dokument, så forbedrer den kvaliteten, så tingene er til at læse bagefter, ligesom en scanner. Den laver også en pdf, som du lige kan maile, fx en underskreven kontrakt som skal sendes tilbage. Eller skødet på huset – det er måske meget rart med en digital kopi. Før tog jeg billeder af dokumenter, men nu scanner jeg alting. (Tak til Jennie).

Fornuftig fritid: Podwalks København – Dansk Arkitektur Center

Essensen er et kort over københavn – så man kan se, hvor der er historier at hente. Så tager man hovedtelefoner på, og går gennem byen for at høre fortællinger om bygninger, gader og bydele. En podwalk handler om et specifikt sted i byen – og i den er der flere kapitler, fx er der fem om ørestad nord – om forskellige bygninger. Der er en fortæller og forskellige gæste-fortællere i lydfilerne. Jeg har selv lagt stemme til nogle af turene, men det er altså ikke derfor jeg anbefaler app’en. Den er gratis og ingen tjener penge på det.

Gak og løjer: Crazy Helium Booth

Vend kameraet mod dig selv og gør dit hoved kæmpestort og grønt og giv dig selv en skør stemme. Send den klamme video til dine venner, eller freak dine børn ud.

15. august (4 minutters radioindslag – HER)

Produktivitet: Pomodoro pro / clear focus / clockwork tomato

Pomodoro-teknikken går ud på, at man arbejder i perioder der er til at overskue og lægger små, planlagte pauser ind. typisk 25 min arbejde, 4 minutters pause. Metoden er beskrevet i en bog, men man kan godt bare springe ud i det og bruge en app. Der er et hav af apps til det, man søger på “pomodoro” .

Fornuftig fritid: Star Chart (iPhone og android) Android Star Tracker – Mobile Sky Map (børn kan også bruge) Stellarium. Få hele stjernehimlen serveret på et sølvfad!

Gak og Løjer: iAlcotester  Udviklet af danske Michael Thorsø – kun i iPhone og iPad (ikke android). Indtast hvor meget alkohol du drikker og app’en giver dig et fornuftigt slag på tasken over, hvornår du er ædru igen. (Tak til Thomas)

22. august (4 minutters radioindslag – HER)

Produktivitet: Pocket Et sted at gøre af alle de artikler og links du gerne vil samle eet sted. Slut med at maile til dig selv og glemme alt om det! Getpocket.com / app: pocket. Så kan du altid catche up i toget og lige få læst de artikler. Læs dem så! 😉

Fornuftig fritid: Everyday Tag et billede af dig selv hver dag – app’en hjælper med at huske dig på det – på et bestemt tidspunkt eller bestemt sted – og hjælper dig også med at at få ansigterne placeret rigtigt – så den til sidst kan lave en film af dig, der ændrer dig. Eller endnu bedre: Brug den til at følge dit lille barns udvikling. (Tak til Natasha)

Gak og løjer: Sing! Karaoke (Smule) Syng karaoke, optag dig selv og spil (heldigvis kan man også slette bagefter, ellers ville der ligge en meget forfærdelig version af All about that bass med mig derinde!) Man kan lytte til andres sange og komme hinanden ved i fællesskabet.

OPDATERING:

Så har jeg været på P4 de sidste to gange til app-anbefalinger hos Ulrik Jensen i “Fri Leg” lørdag formiddag. Her er hvad jeg havde med:

Lørdag d. 29. aug.

Produktivt: Gallery doctor – En app, der rydder op i dit foto-bibliotek -fjerner dubletter og de dårligste billeder – viser dig mulighederne inden der slettes. Mere plads med det samme 🙂 Aaaah!

Fornuftig fritid: Phoster til iPhone – Phonto til Android (text on photo der ser rigtig flot og designet ud (gratis) Design en flot plakat eller invitation på ingen tid.

Gak og løjer: Genius – til iPhone og nu også til Android. Alt om en sang – video og sangtekster – lige ved hånden. Den spiller din egen musik, den viser dig andre brugeres fortolkninger af tekster. Man kan lave en konto for at deltage, eller lade være.

Lørdag d. 5. september:

Produktivitet: Google Oversæt – fås også som app, bare til dem, der ikke vidste det. Tal ind i telefonen og det bliver sagt på f.eks. russisk. Men husk at tale langsomt og tydeligt. Man kan også tage et billede af tekst på et fremmedsprog (måske på et menu-kort) og få det oversat til dansk.

Fornuftig fritid: LeafSnap – Dogsnap – birdsnap – fra Columbia University  & University of Maryland.  Tag et billede af et blad fra et træ og få svaret på, hvad det er for et træ. (Svaret får man på engelsk). Bruger visuel genkendelse på de billeder du uploader og kommer med forslag til  hvad det er for et træ / fugl / hunderace. Pro-tip: Hvis hunden foran dig knurrer, så skal du ikke bruge tid på at hive din smartphone frem for at finde ud af, hvad det er for en race. Bare smut 😉
Gak og løjer: Magic Piano – Vanedannende klaverspiller-spil. Du er advaret!

 

4 kommentarer til “Anbefalinger af apps til P4

  1. Hørte en udsendelse med app-anbefalinger, men glemte navnet på appen, der holder styr på billeder, så der ikke ligger flere kopier af samme billede og fylder.
    Kan du ikke hjælpe?
    Vh
    Anita Thomassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: