Jeg får en del besøgende her på siden, der har googlet “hvordan bliver man speaker” og “indtale tegnefilm”. Okay.
En speaker er mange forskellige ting: Du kan være reklame-speaker, kanal-speaker, program-speaker, stadion-speaker, tegnefilms-speaker, lydbogs-indtaler, dokumentarfilms-speaker og meget andet. Det er altsammen ret forskellige genrer inden for samme håndværk. OBS! Indlægget er 10 år gammelt og der kan være ting, der er blevet uaktuelle. (Feb, 2024)
Nogle mennesker kan for eksempel være blændende programspeakere, men elendige kanal-speakere. Fælles for de fleste speakere er, at de er journalister, skuespillere eller musikere. Enkelte afvigelser, selvfølgelig. Som for eksempel mig, der er akademisk uddannet, men – tadah – jeg har brugt meget tid på at spille, synge og lave arbejde i det journalistiske felt.
Jeg har været kanal-speaker på DR1 siden 2001 og der lægger man altså stemme til tv-kanalens identitet – man er “fjernsynet der snakker” når folk ser på DR1. Her speaker man live og skal derudover også kunne en masse andre ting: Redigere video, skrive mundtlige manuskripter, være super struktureret og kunne levere varen, selv når der er 1 million seere eller mere. Der er næsten ingen der ved, at du sidder der, så du skal kunne acceptere, at du ikke bliver berømt af det; din rolle er på een gang meget fremtrædende og bærende og samtidig helt usynlig. Du opdages først, når du mangler eller laver graverende fejl. Her går man i vagtskema og alle dage er potentielt arbejdsdage, weekender, påske, pinse, sommer, jul, nytår og så videre. Der er kun 10-15 live kanal-speakere her i landet (på DR1 og DR2), så det er en svær plads at møve sig ind på (bemærk: “live” – øvrige danske tv-kanaler har for-produceret kanalspeak. Her er det typisk en redaktør der skriver teksterne og en speaker kommer “bare” og indtaler tingene. Tilbage til livespeak): Typisk er man også ret længe i jobbet, fordi det er vigtigt for kanalen at stemmen kan nå at arbejde sig ind i seerne over en årrække, plus, det tager 100 år at oplære en kanalspeaker, fordi man skal kunne så mange forskellige ting, samt have rigtig meget øvning og erfaring. Man skal også kunne udtale tysk, engelsk, fransk og gerne spansk, uden at folk falder ned ad stolen derhjemme – og man skal have en vis portion almenviden, i tilfælde af, at man pludselig skal freestyle ved teknisk uheld.
Min historie med lige præcis håndværket ‘kanalspeak’ er, at jeg lige fra baby-alderen, har efterlignet dem, der talte inde i radioen og fjernsynet. Jeg har bare altid ALTID været ultra-nørdet omkring mundtlig formidling. Som teenager blev jeg lokalradiovært, på universitetet studerede jeg mundtlig formidling på sidefaget retorik og fik stemmetræning, i min fritid spillede jeg en masse teater og fik endnu mere træning i at stå på scener og sige ting, så folk kunne forstå det, jeg sang i et band og gik til sangundervisning og fik endnu mere indsigt i den tekniske side af stemmebrug, jeg studerede diktion med indsigt i fonetik og lydskrift – ja, jeg var den tosse, der sad og slow-udtalte alle danske og engelske konsonantlyde i toget mellem Holbæk og København – og pludselig en dag fik jeg job som speaker på TV2. Hvordan det “pludselig” skete var selvfølgelig igennem netværk og den slags opbygger man når man færdes blandt formidlingsfolk, mens man prøver at blive skidegod til det man laver. Hvilket jeg har gjort siden jeg var 14 år. Nu har jeg selv undervist i speak; havde (i 2011 tror jeg) alle DRs praktikanter igennem et speakkursus og jeg husker tydeligt hvilke af dem, der var gode fordi de havde øvet sig, hvilke der kunne blive gode hvis de øvede sig, og de få, der aldrig ville kunne lære det. Jeg lød også ad helvede til i starten. Så: Øv dig. En anden god ting ved øvning er, at hvis du taber interessen, så er det nok heller ikke noget du skal arbejde med 🙂
Vil du indtale tegnefilm, så anbefaler jeg imidlertid en helt anden vej. Den fik jeg indblik i, da jeg deltog på kurserne Dubbing 1 + 2 på Odsherred Teaterskole. Der var kun skuespillere på holdet, og så mig – og jeg var sluppet ind, fordi jeg netop havde erfaring med at spille og stå på scener. Jeg skrev en drøn-motiveret ansøgning og fortalte om ALT hvad jeg havde lavet, og hvor meget jeg gerne ville med på kurset – og så fik jeg lov. Det er et benhårdt og fantastisk kursus, hvor instruktøren, Lars Thiesgaard, virkelig beder dig om at levere varen. Der er ikke plads til generthed og tøven og pigefnis m/k. Når du bliver bedt om at brøle som en løve på tidskode 01:12:38:xx, så brøler du som en løve på dét sekund og ikke på noget andet sekund. Og du må hellere have teknikken i orden, for du skal sikkert gøre det 20 gange, så du skal vide hvordan man passer på sin stemme. Lars Thiesgaard er dubbingens Grand Old Man og dubber, caster og instruerer selv for Disney, og han giver også en indføring i branchen på dette kursus. Du lærer simpelthen så meget på de dage – jeg anbefaler det kraftigt. Det er også skønt at være sammen med andre mennesker, der tager løvebrøl på tidskode 01:12:38:xx dybt alvorligt – det er der ikke så mange andre, der gør 😉 Og sidst, men ikke mindst, så lærer du også andre dubbere at kende og opbygger dig et netværk i branchen. Gør det.
Vil du være reklame-speaker? Her er der ikke rigtigt nogle klare retningslinier – jeg har engang været ude for, at et reklamebureau søgte efter en, der bare lød “som en flink fyr”. Men hvis du vil leve af det, og det er der meget få der kan, så jeg mener nok mere “arbejde med det” – så start med at optage dig selv. Og lyt. Gentag 1000 gange. Få eventuelt noget undervisning. Når du er klar til at prøve at sælge varen, så lav en demo med dig, der speaker i en god mikrofon på en tre-fire forskellige måder og send demo-filen til lydstudierne; det er nemlig tit dem, der tilbyder reklamebureauerne speakere. Du skal google “post-produktion” eller “post production denmark”, for det er dét man kalder efterbearbejdningen af spots og det er her speaken kommer på. Med hensyn til betalingen, så anbefaler jeg meget at bruge Speaker og Indlæserforeningens satser. Og HUSK at skrive på kontrakten hvor mange år din speak må bruges. Jeg kan skrive under på, at det er ganske forfærdeligt når din stemme stadig kværner løs i en møg-elendig reklame 7 år senere, hvor du er et helt andet sted i dit liv.
Lydbogs-indlæsning har jeg endnu ikke personlig erfaring med, for de gange jeg har fået det tilbudt, har jeg været nødt til at sige nej pga tidsmangel – det er nemlig enormt tidskrævende at indtale lydbøger. Når man indlæser en lydbog arbejder man typisk 3-4 timer om dagen i op til flere uger og det er meget hårdt arbejde der kræver dyb koncentration og god viden om stemmebrug – ellers ender du som en meget hæs historiefortæller på sidste side. Igen – optag dig selv med en god mikrofon, og send en motiveret ansøgning – og vær opmærksom på, at du skal kunne god tid af til arbejdet.
Generelt: Vil du være programspeaker er det en god ide at kontakte produktionsselskaberne – det er dem, der bruger programspeakere. Og så fremdeles. Kort sagt: tænk over hvem der måske brugere speakere. Og tænk over, om du kan levere varen. Øv dig og køb dig noget undervisning. Lad være med at tro, at hvis man kan tale, så kan man også være speaker. Jeg ved ikke noget værre end folk uden erfaring på området der siger til mig: “Kan du ikke også skaffe mig et speakjob?”, hvilket er det samme som at sige “dit job må man kunne gå lige ind fra gaden og udføre” hvilket er totalt respektløst – og forkert.
Hvis du gider at øve dig, modtage undervisning, lave en demo og tænke over dine priser, så er der også arbejde at få for de meget vedholdende. Nu har jeg nævnt undervisning et par gange – hvor kan man få det? kan jeg høre dig spørge. Jamen der må du lige google “undervisning i reklamespeak”, det gjorde jeg og fandt Torben Sekovs side – det ville være genialt at få undervisning af ham, for han har da netværk alle vegne. Lydbøger, reklamer og dubbing. Det tog mig 4 sekunder at finde en – you can do it too 🙂
Held og lykke! Jeg besvarer gerne spørgmål i kommentarfeltet.
Alt.
Ja, så pyt med du har lidt rå grønkål mellem tænderne 🙂
Tak! Det er lige netop dette skriv om speak, jeg har brug for. Har gennem tiden fået mange positive kommentar på min stemme både ved oplæsning, foredrag og sang, men har jo godt været klar over, at man ikke lige kommer ind fra gaden og bliver speaker/oplæser.
Og I første omgang kan jeg heller ikke lade vær med at tænke, “pis, selvom jeg bor i Holbæk, har jeg aldrig brugt togturene til at øve specielle lyde og udtale”, og hvorfor var det lige jeg tog en læreruddannelse og ikke læste retorik eller prøvede at søge ind på skuespillerskolen. Men måske har jeg alligevel brugt tiden ok. Har været lærer i 11 år og har der igennem brugt min stemme meget bevidst både i forbindelse med “dressur” af 6-7 årige og ikke mindst i min oplæsning. Jeg elsker at personificere og nuancere, når jeg læser højt og hver eneste dag har jeg et kritisk 1. klasses “publikum”, der uden tøven viser mig, hvad der virker og ikke virker. Jeg har også spillet en masse teater, sunget og lært sangteknik. Så måske er jeg alligevel ikke helt på nul, når nu jeg gerne vil prøve mig selv af i speakbranchen. Er dog ydmygt klar over, at jeg mangler masser af træning, teknik og undervisning, før jeg kan gøre mig håb om at tjene penge på min stemme.
Så endnu engang tak for dit skriv, jeg må ud på nettet og finde kurser og drive min familie til vanvid med oplæsninger og indspilninger ;-).
Måske kan du, eller en du kan anbefale, hyres til en ærlig vurdering af om jeg overhovedet har potentialet?
Bedste hilsner
Pia Lykke Kongsgaard
Kære Pia – fantastisk – det virker! 🙂 Tusind tak for din kommentar. Du er bestemt ikke helt på nul 😉 overhovedet ikke. Jeg tror ikke du behøver en vurdering af, om du overhovedet kan komme i betragtning – du skal bare udvikle det instrument, du nu engang har 🙂 Held og lykke!
Fed artikkel du har bikset samme der 🙂
Skræmmende, er den så sandelig også…
Sidder selv her på min “dertil indrettede” og skurer internettet igennem efter gode råd og forslag til hvordan jeg kan kaste MIN stemme ud i de mange ventende ører..
Er 100% klar over, at min stemme, bestemt ikke hører hjemme i en reklame… aaaalt for “hyper” vil jeg tro :-/
Tilbage til det skræmmende …. jeg er bestemt ikke typen der har hjerneceller til at tage cand. speak eller noget i den retning … i en alder af 38, PTSD og dystymi, er den slags eventyr nok ikke noget jeg skal hoppe ud i, uden min psykolog giver grønt lys :-/
Sjovt nok, når nu vi ER ved psykolog, bad hun om at høre en lille historie jeg engang indtalte … Resultatet blev, at jeg så nu jagter mere info, for hun PLEJER ikke at kaste om sig med SÅ rosende ord :-/ …. Men, hun er en psykolog… ikke en speaker …
Ved ikke om man må, og håber ikke det vil ses som reklame eller lignende, men lægger et link til min, nu god 3-år gamle, historie …. skrev den selv, og den er totalt proppet med pladder :S …. men stemmen i sig selv… komplet utrænet og u-guided… er den virkelig det værd, som jeg er blevet fortalt ?
https://www.youtube.com/watch?v=1m0gzR9jMr0
Igen, undskyld på forhånd hvis det ikke er ok at linke til den :S .. hvis indlægget slettes, forstår jeg det ganske udemærket 🙂
Mange hilsner
Dennis
Barbara Rosenblat Actress – Audiobook Narrator coaches Sailor Jupiter in the art of audiobook narration. CLICK HERE TO VIEW VIDEO: http://bit.ly/audiobook-coaching
dette er et opslag fra Dan O’Day – kendt radio-mand fra USA – håber det kan hjælpe..
Rigtig fed artikel du har lavet og glad for at jeg fandt din side 🙂
Jeg skal lave en dokumentar film og er igang med at arrangere alt, men jeg mangler at finde ud af hvor jeg kan få undervisning? Hvis du ved hvor man kan få det, ville det være meget værdsat 🙂
Mvh Rasmus
Hej!
Fed artikel – meget informativ.
Jeg tænker på om du kunne give et par eksempler på, HVOR man ville sende en uopfordret ansøning hen, når det gælder indtaling af lydbøger. Jeg synes jeg så en tilsvarende artikel (måske fra dig?) for et par år siden, hvor der var en masse konkrete kontakt-forslag? Men – har du måske en idé eller to? Er det bogforlag – lydstudier – eller…? 🙂
På forhånd TUSIND tak for evt. respons.
Med venlig hilsen
Jens
Hej – fed artikel.
Jeg kan anbefale http://speakerskolen.com (måske speakerskolen.dk!?) – især deres basiskursus som giver meget gode og praktiske værktøjer til at komme i gang som speaker. Ellers opsøg en skuespiller hos det lokale teater.
Alt det bedste til jer alle
Klaus
Så glad for at jeg fandt denne artikel da du skriver super god info. omkring speaking.
Men sagen er at jeg er virkelig blivet interesseret i speaking og skuespil universet. Og mit største ønske er at lægge stemmer til tegnefilm. Men hvem skal jeg skrive til eller hvad skal jeg gøre for at mit ønske går i opfyldelse? Håber du ved det og ville melde tilbage:-)!!
Til alle Jer der vil ‘indenfor’… Der er ikke andet at gøre, end at være opsøgende.
Mener man selv at man har potentialet, så brug tid og evt. penge på at få lavet en test-speak. Tag evt. et speakkursus, et dubbingkursus, et oplæserkursus. De fleste steder kommer man ud med en personlig lydtest i hånden. Googl’ på lydstudier, find kontaktpersonen, kontakt dem herefter med en kort tekst og din testspeak – er du heldig kalder de dig ind til en stemmeprøve.
Jeg har dubbet og speaket siden 1994 og kom i gang qua mit job som skuespiller og sanger. Jeg er også indlæser på fast basis og jeg lærer hele tiden….
Så lyst, tid, opfindsomhed, øvelse og gåpåmod – det er det jeg anbefaler 🙂
Endelig fandt jeg ud af hvem ” Pigen med guldstemmen ” er.
Jeg elsker, at se alle de natur udsendelser, fra BBC, som Susanna Rankenberg speaker og da jeg hørte den DR forspræk – så lokker de dig ud i mosen, så du drukner, så måtte jeg finde ud af hvem Susanna er.
Det minder om dengang jeg gik i skole, hvor vi havde en helt vidunderlig klasse lærerinde, der hed Frk. Rosenbeck.
Når hun læste historier, så var der totalt ro og vi lyttede andægtigt.
Det er en nydelse, at opleve dygtige mennesker.
Kære Dan Erland, tak for de meget fine ord, det er meget venligt af dig.
Bedste hilsener,
fra Susanna
Hej Susanna
Tak for den fine information. Er virkelig interesseret i at blive dubber især for disney, tegnefilm og evt/ spil. Men jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre. Har mange gange prøvet at surfe rundt i flere timer på nettet efter dubbings ansøgninger osv. Men desværre uden held. Har du nogle råd til hvad jeg kan gøre, en person, en hjemmesider jeg kan kontakte, så de kan teste min stemme eller noget.
Hej Susanna
Jeg ved ikke helt om denne side stadig er i brug ud over den vises.
Jeg er en fyr med et udvalg af stemmer, tonelejer og kan tage diverse accenter i brug.
Jeg arbejde i Københavns Lufthavn og igennem mine møder med folk hører jeg dagligt at jeg burde søge ind som stemme lægger til tegnefilm osv. Både engelsk og dansk.
Jeg elsker at få folk til at grine og bruger tonsvis af materiale fra film, tegnefilm og radio. Jeg har dog intet i bagagen end 14 års tjeneste i forsvaret ( som vi nok begge ved ikke er brugbart i med mindre det er en soldat man skal lægge stemmer til)
så jeg har smålige chancer for at vise mit værd da man, som du selv skriver, skal man være journalist, skuespiller eller musiker. Hvad gør en klog mand så?
Hej Sune. For mig lyder det som om din problemstilling er klassisk – det er den mellem talent og rent faktisk at arbejde med noget. For nogle år siden havde jeg en kollega, der var ked af, at de store broadcastere ikke ville bruge ham i en ekspertrolle, som han var kvalificeret til. Jeg opfordrede ham til at lave sit eget medie og bruge sig selv som ekspert. For man bliver dét, man bruger sin tid på. Nu har han et velkendt, uafhængigt brand, hvor han selv er vært og redaktør. Han holdt op med at spørge om lov, eller håbe at nogen gjorde det for ham, og begyndte bare at gøre det selv.
Hvilket fører mig til et spørgsmål til dig: Hvor mange timer om ugen bruger du på at øve dig i at speake, skuespille, træne din stemme? Hvor mange timer om ugen bruger du på at kontakte dubbing-studios for at høre, om du må lægge en stemmeprøve hos dem? Hvor mange gange har du forsøgt at søge ind på dubbing-kurser? 🙂 Hvis dit svar er “mange timer” er jeg sikker på, at du snart lykkes. Hvis dit svar er “næsten igen timer”, så ville jeg foreslå, at du starter i dag. Skaf dig noget undervisning, søg ind på kurser, skuespil, stemmetræning, osv. Hvis du bare ikke kan lade være med at dubbe, så lav din egen youtubekanal, find ud af hvordan du skaffer materiale så du ikke bryder ophavsretsloven (hvis man kan det? måske!), og begynd at lægge stemmer til. 14 år i forsvaret skulle gerne give dig den evne til vedholdenhed og disciplin, som der er brug for til projektet. De ting vi har lært tidligere i livet, er aldrig spildt. Kæmpe held og lykke!!
Hej Susanna
Først og fremmest, stort TAK fordi du vælger at bruge dine evner og tid på at hjælpe andre på vej 🙂
Jeg vil super gerne være speaker. Jeg har en god stemme, og mange er søde uopfordret at sige det til mig. Jeg har været underviser i mange år og har både stor erfaring og en naturlig evne til at leve mig ind i forskellige karakterer stemmemæssigt, fortælle en virkelighedstro historie og fornemme mine modtagere/lyttere, hvis det giver mening? Jeg har købt godt lydudstyr til at kunne speake hjemme privat, i de tilfælde hvor dette kræves. Og jeg har været i lydstudio og fået indtalt 8 eksempler på speak i forskellige genre – Det var så de ting der (forhåbentlig) taler for mig.
Min udfordring der imod er først og fremmest at jeg ingen erfaring har med det og prøver pt. at sætte mig ind i hvad jeg bør gøre, hvem jeg med fordel kan kontakte, og hvordan hele denne branche i det hele taget virker. Noget af en mundfuld kan jeg fornemme!
Jeg har et job hvor jeg om få måneder går fra 37 til 30 ugentlige timer. Jeg håber at det er realistisk at jeg med tiden kan få speaker opgaver der tidsmæssigt kan lade sig gøre ved siden af mit job. Og jeg håber også at jeg kan tjene nok til hvertfald at få dækket de manglende timer eller mere. Er jeg naiv Susanna eller bør det kunne lade sig gøre?
Du opfordrer til at man tager undervisning i speak. Gælder dette uanset hvilken form for speak man vil lave? Eller kan det tænkes at f.eks. et forlag hører min stemme og tænker noget ala “yes ham kan vi bruge til den og den lydbog..”
Er jeg mon naiv igen? 😉
Jeg prøver såmen bare at blive klogere på mine muligheder.
På forhånd tak for din hjælp Susanna.
Hej
Du skriver vedr lydbogsspeaker, at jeg skal optage en demo og sende en motiveret ansøgning. Har du nogen som helst ide om hvor jeg skal sende den hen? Ved du om det er noget man rent økonomisk ville kunne gøre på fuldtid?
Mvh Susanne
Hej Susanne,
Hvis jeg var dig, ville jeg skrive til forlag der udgiver bøger, der også udkommer som lydbøger.
Med hensyn til økonomien ved jeg ikke nok om det. Jeg har som sagt ikke selv indtalt bøger.
KH Susanna 🙂
Hejsa!
Gud fri mig vel og tak for både et godt indlæg og en pragtfuld podcast – gisp hvor jeg elsker Techsistens! Bliv endelig ved, jeg har altid snolder klar i skuffen til når man eer så heldig at et Techsistens-afsnit skulle komme ud.
Nu til mit spørgsmål: Jeg har siden barnsben drømt om at dubbe, og har altid øvet mig i at efterligne forskellige stemmer ligesom du – Lars Thiesgaard, Michael Elo og naturligvis du er mine helt store helte! Jeg har dyrket en del teater og sang også siden jeg var barn, både som fag og privat, men jeg har ingen skuespillerudannelse. Som krav til Lars’ Thiesgaards kursus kræver det at man er professionel scenekunstner og kan læse tekst direkte fra bladet uden forberedelse. Dertil kommer, at jeg simpelthen også er i tvivl om hans kursus stadig eksisterer, og derfor ville jeg høre dig om du ved om der eksisterer deciderede tegnefilms-dubbingkurser? Hvor man lærer at læse direkte fra blad, stemmetræning osv.? Så man således kan blive specialrettet og kvalificeret uden at have en skuespilleruddannelse i ryggen? På forhånd mange tak, den 32-årige tech- og stemme-nørd!
Kære Julie, tusind tak for dine rosende ord om mit arbejde, det varmer virkelig mere end du måske tror 🙂
Faktisk så dubber jeg jo ikke – jeg har bare været på kurset. Jeg havde efterfølgende for travlt til at gøre det dybe benarbejde med ansøgninger og netværk osv.
Prøv lige at google “kurser i dubbing” – der kommer flere muligheder frem. Blandt andet Vibeke Dueholm og nogle andre end Lars Thiesgaard, der laver dubbingkurser. Det er svært at komme med på Lars’ kursus, så hvis du først lærer at læse direkte fra blad (spille mens du læser op af en tekst du kun lige har mødt) så er du nok bedre stillet. Jeg ønsker dig kæmpe held og lykke! <3
Jeg leder efter en god tekst til at træne oplæsning/speak.
Er der nogen, som har et godt bud?
Kh Jens
Hej Rankenberg.
Jeg er oprindeligt uddannet lærer, hvilket var mit virkeligt tilfredsstillende og givende jod i 18 år, hvoraf de sidste 8 år var på 2 forskellige efterskoler. Herefter efteruddannede jeg mig indenfor psykologi og supervision samt sexologi.
Jeg var i år 2010 involveret i en alvorlig arbejdsulykke, som blev slutningen på den karriere, jeg elskede og sprudlede i med den gensidige respekt, humor og ping pong, der kan være imellem lærer og elever.
Men livet går videre, og mit fokuspunkt og prioriteter blev forandret fra den dag.
Jeg bruger min stemme meget koncentreret. Jeg har igennem retorisk uddannelse og fordybelse, kurser, interesse og mit eget behov for fordybelse, dygtiggjort mig indenfor de teknikker, der er nødvendige for, at vores stemme bruges optimalt. Jeg synger en del, både som solist, i et gospelkor, hvor jeg har en del soloer, og er sopran i en lille vokalgruppe på 4 kvinder.
Min stemme er min styrke, og alle mennesker jeg kender, og fremmede på f.ex. Sygehuset ved indlæggelser, har alle sagt, at jeg virkelig burde bruge min stemme til noget. Blandt andet har flere og flere nævnt oplæser af lydbøger, da det vinder mere og mere indpas, hvilket jeg også selv bruger en del.
Alle beskriver min stemme som rolig, koncentreret, indlevende og entusiastisk.
Jeg håber, min lille beskrivelse har gjort dig nysgerrig, så du vil være modig nok til, at tage mig i din fold.
Med venlig hilsen
Jannie Bates
Hej Jannie, jeg er ikke arbejdsgiver, og har ikke nogen fold. Venlig hilsen Susanna 🙂
Tak for en god og oplysende artikel. Du skriver at man skal sende en ansøgning afsted, hvis man ønsker at speake lydbøger. Men hvortil?
Jeg har aldrig trænet min stemme til oplæsning, men bliver af mange betragtet som et naturtalent, det aldrig har taget det skridtet videre. Nu er jeg landet der i mit 42 år gamle liv, at jeg har tid og overskud, så hvorfor ikke give det et skud 😊?
Mvh Carina
Hej Carina, du skal sende din ansøgning til det sted, hvor du gerne vil speake. Hvis du vil lave lydbøger, så er det forlag, hvis du vil speake reklamer, så er det til post-produktions-selskaber og lydstudier. VH Susanna
Du har den smukkeste og mest beroligende stemme vi har hørt. En man gider at lytte til.
Jette
Kære Jette,
jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget det betyder for mig, at du har taget dig tid til at finde mig og skrive de søde ord til mig. Tusind tak for din store venlighed – det varmer rigtig meget <3 KH Susanna
yo der. jeg ved ikke lige hvor jeg ellers skal henvende, så jeg skriver blot her på siden og håber….., jeg har flere gange, eller faktisk en del gange fået at vide at jeg har en behagelig og, heh nogen gange sexet stemme. og det vælger jeg at tage for gode varer.
det kunne da være fedt hvis man kunne bruge siden her som springbræt til at komme et skridt tætterre på evt. at indspille lydbøger eller lign.
Det kunne være fedt med lidt respons…
på forhånden thanks….
mvh. christian
Rigtig mange gange tak for dette skriv. Jeg har fået den heldige opgave at skulle lave noget speak for mit arbejde, men har ikke helt vidst hvordan jeg skulle gribe det an. Så en hurtig søgning på Google fik mig herind. Så tak for dine pointers 🙂
Hej Susanna
Jeg har læst din artikel og er stadig meget begejstret.
Jeg er Førtidspensionist, da jeg har en medfødt gigtsygdom som gør at jeg ikke kan klare et almindeligt arbejde..
Men min store drøm er at indtale børnebøger og har mange gange fået at vide at jeg er rigtig god til at læse og jeg i dlever mig i de karakterer jeg læser om og det elsker børnene
Jeg håber at du læser min mail og vil kunne give mig et råd til hvor jeg kan henvende mig..
Mange Hilsner
Rita Herbst Skov.
Jeg er blevet betroet den spændende opgave at skabe noget speak til mit arbejde, men har været usikker på den bedste fremgangsmåde. Derfor resulterede en hurtig Google-søgning i, at jeg fandt frem til dit indlæg. Så jeg er virkelig taknemmelig for dine tips 🙂
Hej Gustav, velbekomme og tak for din hilsen 🙂 /Susanna