Facebook edgerank

Når jeg holder oplæg om community management, fortæller jeg altid folk, at hvis ikke venstrehåndsarbejde var formålsløst før, så er det det i hvert fald nu – når man administrerer en Facebook-side. Hvis du kun opdaterer engang i mellem og ikke formår at lave opslag som folk gider at interagere med, så bliver din indsats nemlig fuldstændig usynlig. Dette er på grund af Facebook edgerank, der ordner indlæg på facebook, så de bliver mest muligt relevante for brugerne.

Det er forbløffende så få administratorer af facebook-sider, der er klar over, at det hænger sådan sammen. (Jeg tænker ikke på bureauerne, der laver communities by proxy, men på “rigtige” communities, der stadig tør forsøge sig med autentisk corporate kommunikation på sociale platforme).

Nå. Men Facebook edgerank: Indlæg vurderes efter nærhed i forbindelsen (affinity), tyngde (weight) og tid (time decay). Og der er ingen grund til at jeg skærer det ud i pap, for det er gjort så fremragende her: WhatIsEdgerank?

Det er godt at vide når man laver sin indholds-strategi til facebooksiden. Ikke fordi man absolut skal sidde og “fiske” efter de her parametre hver eneste gang – nogle gange skal man også bare skrive det, der trænger sig på – men det er godt at vide, at der er små ting man kan gøre for at blive mere relevant for sine brugere. Synes jeg.